Yes, jouw podcast staat op iTunes. Maar wat als jouw doelgroep geen iPhone, iPad of ander Apple-product heeft. Dan kun je hen alsnog niet bereiken. Daarom is het belangrijk dat je je podcast ook op Spotify hebt staan.

Spotify-podcasts steeds populairder

Wereldwijd heeft Spotify meer dan 108 miljoen betalende klanten. En dat aantal groeit ieder jaar. Ook in Nederland. Belangrijk dus dat jij jouw podcast ook op dit platform aanbiedt. Maar wat moet je hiervoor doen?

Stappenplan podcast op Spotify

Stap 1: Maak een Spotify-account aan
Om een podcast op Spotify te kunnen plaatsen heb je een Spotify-account nodig. Daarnaast moet je ingelogd zijn om jouw werk te kunnen uploaden.
Stap 2: Get started!
Open de link https://podcasters.spotify.com/ en klik op ‘Get started’. Volg nu het proces. Dit wordt duidelijk weergegeven in heldere stappen.
Stap 3: Lees de voorwaarden
Lees de voorwaarden goed door. Hierin staat belangrijke informatie voor het uploaden van jouw podcast op Spotify. Zo mag je niet alle muziek gebruiken. Of andere zaken waar jij geen rechten voor hebt. Ga je akkoord met de voorwaarden? Dan ben je klaar om jouw eigen Spotify-podcast te maken.
Stap 4: Dien jouw podcast in
Nu hoef je alleen nog jouw RSS-feed in te vullen. Kopieer en plak de gegevens van jouw host. Daarna kun je een podcastnaam, genre en andere gegevens toevoegen. Let op: deze gegevens zijn belangrijk. Zo kunnen potentiële luisteraars jouw podcast goed vinden.
Stap 5: Publiceren maar
Controleer je gegevens goed. Wanneer je vervolgens akkoord gaat en je podcast Submit, staat deze online. Het kan overigens een tijdje duren voordat de podcast op Spotify zichtbaar is.

Is je podcasthosting verbonden met Spotify? Dan komen al je afleveringen automatisch in Spotify te staan, als je een aflevering naar je podcasthost uploadt.