Je kunt natuurlijk in je eentje een podcast maken. Maar nog leuker is het om een gast uit te nodigen. Een expert in een bepaald vakgebied, iemand die makkelijk spreekt. Een interessante maakt je podcast aantrekkelijk. Misschien trek je wel nieuwe luisteraars naar je podcast met deze gast. Maar wie nodig je uit? En hoe zorg je ervoor dat deze persoon ‘ja’ zegt tegen jouw podcast. Dit zijn de tips:

Kijk in je netwerk

Als je net start met het interviewen van podcastgasten, kijk dan eerst in je netwerk. Het benaderen van mensen in je inner circle is vaak makkelijk. Mensen kennen jou. Of ze kennen vrienden van je. Gooi dan ook een balletje op bij die ene vriend van wie jij weet dat ze een expert in jouw vakgebied kent. Deel regelmatig jouw podcast op social media. Zo zorg je ervoor dat jouw podcasts onder de aandacht komen. En wie weet: misschien neemt jouw droompodcastgast wel contact op met jou!

Zet jezelf op de kaart

Wanneer jouw podcast staat als een huis, een goede opbouw heeft, een lekker lopend script heeft en wordt opgenomen met de juiste apparatuur, zul je merken dat mensen sneller jouw gast willen zijn. Als jij bovendien te boek staat als professionele interviewer trek je potentiële podcastgasten sneller over de streep.

Bekijk trends

Ken jij iemand die misschien nog niet beroemd is, maar van wie jij denkt dat hij of zij het wel eens kan gaan maken? Strik hem of haar voor je podcast. Het benaderen van iemand die op de drempel staat van succes is makkelijker dan van iemand die al carrière heeft gemaakt. Deze hoeven immers niet zo nodig in jouw podcast. Zeker als je hem of haar er niet voor betaalt. Iemand die aan de rand staat van succes, is meer benaderbaar.

Je hebt jouw favoriete podcastgast gevonden. En nu? Noteer voor dat je contact legt wat je met hem of haar zou willen bespreken. Heb je je gast over de streep kunnen trekken? Zorg dan dat je samen een mooi script schrijft voordat je de podcast gaat opnemen.