Het laatste wat je wilt wanneer je een podcast opneemt, is een slechte audiokwaliteit. Met een podcast koptelefoon zorg je ervoor dat je tegelijkertijd opneemt en luistert naar het geluid. Maar welke hoofdtelefoons zijn nu de beste? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een koptelefoon? Dat lees je in dit artikel.

1. JBL LIVE 650BTNC Zwart
Sublieme geluidskwaliteit voor het opnemen van je podcast

Deze koptelefoon van JBL wordt als beste beoordeeld op Coolblue.nl. De headphones zijn geschikt om te gebruiken bij het opnemen van én luisteren naar podcasts. Noise canceling zorgt ervoor dat je alle geluiden goed kunt horen.

2. Beats Studio3 Wireless Zwart/Goud
Een stijlvolle podcastkoptelefoon

Luister draadloos naar podcasts met de Beats Studio3. Ook voor het opnemen van podcasts is de hoofdtelefoon van Beats heel geschikt. Zo heeft de koptelefoon een uitermate kwalitatief goed geluid.

3. Sony WH-XB900N Zwart
Optimale audiokwaliteit voor luisteren en opname podcast

Al jaren staat Sony bekend om haar uitmuntende audio-apparatuur. Of je nu wilt luisteren naar podcast of podcast opneemt. Met de koptelefoon Sony WH-XB900N luister je naar optimale geluiden. Luister draadloos of met behulp van een audiokabel.

4. Apple AirPods Max Space Gray
Apple-koptelefoon voor de echte liefhebber

Bij de echte Apple-liefhebber mag deze podcast headphones niet ontbreken. Uiteraard kun je deze koptelefoon niet alleen gebruiken voor het opnemen van of luisteren naar podcasts, ook is deze ideaal voor gamen, luisteren naar muziek en video’s.

5. Pioneer HRM-6
Multifunctionele koptelefoon, geschikt voor podcasts en meer

Met deze koptelefoon van Pioneer ben je verzekerd van een sublieme audiokwaliteit. Dankzij de kantelbare oorschelpen kun je zelfs met één oor luisteren. Dit maakt de hoofdtelefoon geschikt voor het opnemen en luisteren van podcasts, maar ook voor bijvoorbeeld dj-werkzaamheden.

Tips kopen koptelefoon podcast:

Hierop kun je letten bij de aanschaf van een podcast hoofdtelefoon:

  1. Gebruik altijd je eigen koptelefoon. Niemand wil het oorsmeer van een ander op zijn gezicht. Koop dan ook een duurzame koptelefoon die je wellicht ook voor andere toepassingen kunt gebruiken dan alleen het opnemen van podcasts.
  2. Met een koptelefoon hoor je elke zucht, kuch of kraakje net even iets beter. Kies dan ook voor een hoofdtelefoon met uitstekende audiokwaliteit en hoor wat jouw luisteraars straks ook horen.
  3. Zorg dat de koptelefoon is voorzien van een schuimrand zodat je deze comfortabel kunt dragen.
  4. Noise canceling is niet echt nodig voor het opnemen van podcasts, maar kan wel handig zijn bij het luisteren ernaar. Koop dan ook een podcast koptelefoon waarbij je de noise canceling aan of uit kunt zetten.
  5. Hetzelfde geldt voor bekabelde of wireless hoofdtelefoons. Ga voor een koptelefoon die het beste van beide werelden heeft. Mét kabel is fijn als je podcasts gaat opnemen. De audiokwaliteit van een draadloze koptelefoon is soms namelijk een beetje minder.