Wil jij een podcast opnemen? Dan mag een goede podcastmicrofoon niet ontbreken. En het mooie is: zo’n podcastmicrofoon hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij hebben voor jou de top 7 van beste microfoons voor je podcast op een rij gezet.

Geschikte podcast microfoon vinden: tips om op te letten

Een studio of podcast microfoon gebruik je om een goede kwaliteit opnames van spraak te maken. Ook kun je er vaak zang en instrumentale muziek mee opnemen. Zo voorzie je jouw podcast van het beste geluid. Wil je je podcast meteen op je computer of laptop zetten? Kies dan voor een microfoon met USB-aansluiting. Liever met professionele opname-apparatuur werken? Neem dan een microfoon met XLR-aansluiting. Wil je je podcast soms ook met gastsprekers opnemen? Ga dan voor een USB-podcastmicrofoon die meerdere opnamemodi heeft.

1. Blue Yeti X
De betaalbare podcast microfoon

De Blue Yeti X is een van de meest populaire én professionele USB-microfoons op CoolBlue.nl. En dat is niet voor niets: de microfoon is eenvoudig te verbinden met je computer of laptop dankzij de USB-connectie. De led-ring rondom de microfoon geeft aan hoe luid je opnames zijn. Door de handige tafelstandaard, staat je microfoon stevig.

2. Trust Emita Studio USB Microfoon
Microfoon voor podcasts, zang en andere muziek

Wat je ook wilt opnemen, deze microfoon van Trust doet het allemaal. Dankzij de USB-aansluiting verbindt je het opnamemiddel in no-time met je laptop of computer. Het bijgeleverde pop-filter zorgt ervoor dat je de kwaliteit van je podcastopnames optimaal zijn. Zet ‘m gewoon op tafel want de standaard zorgt ervoor dat de microfoon stabiel staat.

3. AKG Lyra microfoon
De stijlvolle podcastmicrofoon met retro look

De AKG Lyra microfoon is niet zomaar een USB-podcast microfoon. Het apparaat heeft niet alleen een geweldige retro-uitstraling. Ook heeft het een sublieme opnamekwaliteit. De microfoon kun je gebruiken met Windows en OSX.

4. Blue Snowball Black Ice Duo Pack
Twee podcastmicrofoons voor de prijs van één

De Blue Snowball Black Ice Duo Pack is een voordelige set microfoons die je kunt gebruiken voor het opnemen van podcasts. Koppel de microfoons in een handomdraai aan je pc of laptop. Dankzij de handige meegeleverde tripods staan de microfoons solide.

5. Elgato Wave:1
Eenvoudige microfoon voor opnemen podcast

Met deze microfoon ben je altijd goed verstaanbaar. Dankzij speciale technologie zijn alle opnames helder. Of je nu hard of zacht praat. En het mooie is: bij deze microfoon heb je geen aparte geluidskaart nodig. Plug ‘m in met behulp van de USB-aansluiting en opnemen maar!

6. Blue Yeti Pro
Voor professionele geluidsopnames

De beste podcastopnames maak je met deze Blue Yeti Pro. Het geavanceerde broertje van de Blue Yeti X. De microfoon levert geweldige geluidskwaliteit. Doordat je het apparaat direct met je computer kunt verbinden is geen extra opname-apparatuur noodzakelijk. Plug ‘m in en start met opnemen! En het mooie is, de microfoon heeft ook een XLR-uitgang. Dus wil je de podcastmicrofoon koppelen met andere apparatuur? Ook dat is mogelijk.

7. Rode NT-USB
Hoge kwaliteit geluidsopnamen

Deze microfoon zorgt voor uitmuntende opnames van spraak, maar ook instrumenten en zang. Dat maakt de microfoon ideaal om podcasts op te nemen. Het apparaat is niet voor niets één van de beste podcastmicrofoons. Ook kun je ‘m gebruiken voor bijvoorbeeld Skype-gesprekken. Standaard wordt het apparaat geleverd met pop-filter, voor een nog betere geluidkwaliteit.

Lees ook: